Volume 13, Issue 4 (0)                   AIJH 0, 13(4): 55-72 | Back to browse issues page

شکوری‌راد ا. روش ابن سینا در فلسفه سیاسی و مبانی آن. AIJH 0; 13 (4) :55-72
دانشگاه تربیت مدرس
ابو علی حسین ابن عبدالله ابن سینا (428-370 ﻫ . ق) یکی از بزرگترین فیلسوفان دنیای اسلام بلکه همه جهان است. وی دارای دستگاه فلسفی استوار و کاملی می باشد. همچنین وی دارای مشرب و مکاتب ویژه ای در حکمت عملی و فلسفی سیاسی است.که متأسفانه بیشتر پژوهشگران از این مسأله غفلت کرده و پنداشته اند که او فاقد فلسفه سیاسی ویژه است و در این باره بسی سخن به گزاف گفته اند. این غفلت پژوهشگران از این مسأله نشأت گرفته است که آنان به روش ویژه ابن سینا در پژوهش مباحث فلسفه سیاسی و مبانی خاص آن توجه نکرده و وقوف نداشته اند. این نوشتار بر آن است که روش ویژه مغفول و مجهول مانده ابن سینا در فلسفه سیاسی را پژوهش نموده و از آن پرده برداری کند.

Received: 1970/01/1 | Accepted: 2001/02/1 | Published: 2001/09/1