جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای استادی
حجه الإسلام رضا استادی،
دوره ۲، شماره ۱۲ - ( ۱۰-۱۴۱۱ )
چکیده
-
دوره ۱۵، شماره ۸۳ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
عسل یک ماده طبیعی شیرین بوده که توسط زنبورهای عسل و از شهد گلها تولید میشود. این ماده ترکیبی پیچیده از کربوهیدارتها (فروکتوز و گلوکز) است و ترکیبات دیگری نظیر فنلها، اسیدهای آلی، آمینواسیدها، پروتئینها، مواد معدنی، ویتامینها و لیپیدها نیز در آن وجود دارد. آفت کشهای ارگانوفسفره از جمله دیازینون به علت تاثیر بر طیف وسیعی از آفات و همچنین ارزان قیمت بودن، بیشتر از سایر آفت کشها مورد استفاده قرار میگیرند. قابل توجه این که دیازینون در رده ۲ طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی قرار داشته و جزء آفت کشهای نسبتاً خطرناک محسوب میگردد. در این راستا در تحقیق حاضر میزان باقیمانده سم دیازینون در عسلهای تولید شده در منطقه دماوند و با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان داخلی و ایجاد زمینه کنترل کیفی این محصول مورد اندازهگیری قرار گرفت. نمونههای عسل مورد استفاده در این پژوهش از مناطق ششگانه آئیینه ورزان، آرو، هویر، مشا، دریاچه تار و دماوند و در ماههای خرداد و شهریور تهیه گردیدند. و در ادامه عمل جداسازی و تشخیص سم توسط دستگاه HPLC انجام پذیرفت. طبق نتایج، در تمام محلهای نمونهبرداری، باقیمانده سم مشاهده شد به گونهای که در بعضی از مناطق میزان باقیمانده سم از حداکثر مجاز بیشتر بود. همچنین باقیمانده سم در خرداد ماه، در تمام نمونهها بیشتر از نمونههای برداشت شده در ماه شهریور بود. در همین راستا بیشترین مقدار باقیمانده سم در ماه خرداد و در منطقه آیینه ورزان (ppm۰۳۹۱۹/۰) و کمترین مقدار آن در ماه شهریور و در منطقه هویر با مقدار (ppm۰۱۷۱۴/۰) اندازهگیری شد.
دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده
عسل یک محلول فوق اشباع قندی بوده که فروکتوز و گلوکز مواد اصلی تشکیل دهنده آن میباشند. همچنین از مواد معدنی، پروتئینها، اسیدهای آمینه آزاد، آنزیمها و ویتامینها تشکیل شدهاست. دامنه گستردهای از ترکیبات جزئی نیز در عسل وجود دارد که بسیاری از آنها از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند. این ترکیبات شامل اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها، برخی آنزیمها (گلوکز اکسیداز، کاتالاز) و اسیدهای آمینه هستند. فلووالینات یک حشره کش و کنه کشی از گروه پایروتیروئیدها بوده که در کندوهای زنبور عسل، فضای سبز، گلخانهها و جهت ضدعفونی قلمهها مورد استفاده قرار میگیرد. در تحقیق حاضر میزان باقیمانده سم فلووالینات در عسلهای تولید شده در منطقه دماوند، با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان داخلی و ایجاد زمینهای مناسب برای کنترل کیفی این محصول مورد اندازهگیری قرار گرفت. نمونههای عسل مورد استفاده در این پژوهش از مناطق ششگانه آئیینه ورزان، آرو، هویر، مشا، دریاچه تار و دماوند و در ماههای خرداد و شهریور تهیه گردیدند. در ادامه فرآیند جداسازی و تشخیص سم با دستگاه GC-MASS انجام پذیرفت. طبق نتایج، باقیمانده سم در خرداد ماه، در تمام نمونهها بیشتر از نمونههای برداشت شده در ماه شهریور بود. در همین راستا بیشترین مقدار باقیمانده سم در ماه خرداد و در منطقه آیینه ورزان (ppm۰۷۷/۰) و کمترین مقدار آن در ماه شهریور و در منطقه مشا با مقدار (ppm۰۲۱/۰) اندازهگیری شد.
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده
یکی از موضوعات مطرح در عقد بیع، ضمانتاجرای عدم پرداخت ثمن است، بدین معنا که اگر خریدار در موعد مقرر، ثمن را پرداخت نکند، آیا فروشنده میتواند ابتدائاً عقد را فسخ کند؟ ماده ۳۹۵ قانون مدنی در این راستا به بایع اختیار داده که یا الزام مشتری به تأدیه ثمن را بخواهد یا عقد را فسخ کند؛ اما مشهور با توجه به ظاهر ماده حق فسخ بایع را منحصر در خیار تأخیر ثمن دانستهاند که مختص ثمن حال است و معتقدند در صورت مؤجل بودن ثمن، بایع تنها حق الزام خریدار به تأدیه ثمن را خواهد داشت. این نظریه نهتنها باعث بروز مشکلات و بیعدالتی میشود، بلکه با حقوق کشورهای توسعهیافته و تجارت بینالملل نیز هماهنگ نبوده، نمیتوان توجیه محکمی برای آن در قانون مدنی یافت. نظر نویسندگان این مقاله برخلاف نظر مشهور بر وجود حق فسخ در کنار حق الزام به اجرا برای فروشنده در فرض تأخیر مشتری در تأدیه ثمن است، اعم از اینکه ثمن حال باشد یا مؤجل.
.