1- دانشگاه رازی
Abstract: (8362 Views)
جواهرى در آغاز قرن بیستم متولد شد و در پایان این قرن به دیار باقى شتافت. وى نوجوانى را با شعر آغاز کرد. در مورد او سخن بسیار است از جمله: نابغه شعر عربى، شاعر بزرگ عرب، امیر الشعراء پس از احمد شوقی، وارث شعر عرب، متنبى زمان روزگار خود، خداوندگار شعر و نهایتاً القاب و نشانهاى ادبى که یک شاعر عرب کمتر توانسته است بدان دست یابد.
اغلب بر این اعتقاد هستند که جواهری مکتب شعرى مختص به خود را دارد که تقریبا در سبک و مضمون و شکل ظاهرى منحصر به فرد است؛ بنابراین نمىتوان آن را با دیگر مکاتب مورد نظر مقایسه کرد. علاوه بر آن مطالب فراوانى در ارتباط با تعیین جهت شعرى او گفته شده که همگى بر این اتفاق نظر دارند که مکتب شعرى او متمایز از دیگران است. او آخرین شاعر از مکتب بارودى و سنتگرایان است که قصیده را به صورت کلاسیک به رشته نظم درآورده است.
شکى نیست که جواهری ذخیره فرهنگى خاصى را دارد که آن را در طى یک قرن زندگى به دست آورده است که مرهون این عوامل است: 1- محیط زندگى. 2- کتابها و کتابخانهها. 3- قدرت حافظه بالاى وى. در این مقاله هر سه بخش به تفصیل بررسى شده است.
ویژگیهاى شعرى او، که وى در آنها سرامد است، فراوانند؛ در این میان چهار ویژگى ممتاز او عبارتند از: 1- خروش انقلابى. 2- تناقض. 3- مردمى بودن. 4- ارتباط ملى ناسیونالیستى وانسانی. هر یک از این چهار بخش به تفصیل بیان شده است.
Received: 1970/01/1 | Accepted: 1970/01/1 | Published: 1970/01/1