Volume 11, Issue 2 (0)                   AIJH 0, 11(2): 0-0 | Back to browse issues page

دادخواه ح, پرهیزگاری س. دیدگاه‌هاى انتقادى میخائیل نعیمه. AIJH 0; 11 (2)
1- دانشگاه شهید چمران اهواز
میخائیل نعیمه، از ادیبان برجسته معاصر عرب، در سال 1889 م. در لبنان دیده به جهان گشود. شرایط جامعه عرب و سفرهای پی در پی، از او فیلسوفی صوفی مسلک، نویسنده‌ای منقد، مصلحی اجتماعی و شاعری نوگرا ساخت. با وجود این که منتقدان زیادی در میدان نقد ادبی معاصر عربی حضور داشتند و دارند ولی دنیای عرب، نقد ادبی معاصر را با «میخائیل نعیمه» و کتاب مشهور «الغربال» می‌شناسد. به رغم وجود ناهمگونی در دیدگاه‌های وی در زمینه معیارهای ارزیابی اثر ادبی، می‌توان از لابلای نظرات ایشان پیرامون مفهوم ادبی، ویژگیها و وظایف منتقد و معیارهای ارزیابی ادبیات، نکات راهبردی گرانقدری را مورد استفاده قرار داد.

Received: 2004/04/2 | Accepted: 2004/04/2 | Published: 2005/04/14