Volume 19, Issue 1 (0)                   AIJH 0, 19(1): 39-55 | Back to browse issues page

خادمی ندوشن ف, ساری خانی م, نیستانی ج, موسوی کوهپر م. تحلیل گونه شناختی سکه های عمر بن العلاء و فرمانروایی او در طبرستان. AIJH 0; 19 (1) :39-55
1- دانشیار گروه باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس.
2- دانشجوی دکترای باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس.
3- استادیار گروه باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس.
مطالعه سکه ها در تعیین صحت وسقم وقایع تاریخی وآنچه در منابع مکتوب آمده بسیار با اهمیت است. مطالعه سکه های حاکمان خلافت عباسی در طبرستان در سده های نخستین اسلامی جهت تبیین وقایع سیاسی، اقتصادی و مذهبی حائز اهمیت بسیاری است. مقاله حاضر دربردارنده پژوهشی در 95 سکه ضرب شده توسط عمر بن العلاء حاکم عباسی در طبرستان، طی سه دوره حکومتی وی است که حاکی از ادامه سنت کتیبه نگاری روی سکه ها و ضرب گونه های چهارگانه از آن ها در دوره های یاد شده است. نگارندگان در مقاله حاضر کوشیده اند ضمن بررسی نقوش و نگارش کتیبه های سکه های یاد شده به دسته بندی گونه شناختی و تحلیل آن ها پرداخته و بدین ترتیب، دوره های حکومتی عمر بن العلاء را بر اساس مطالعه انجام شده تبیین نمایند.

Received: 2010/08/21 | Accepted: 2011/05/2 | Published: 2012/01/29