Volume 12, Issue 2 (0)                   AIJH 0, 12(2): 59-79 | Back to browse issues page

محقق‌داماد س م, القضاه س. کیفیات مخفف در قانون مجازات اردن. AIJH 0; 12 (2) :59-79
1- دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشگاه تربیت مدرس
زمانی که جرمى توسط فردى ارتکاب یابد وپرونده کیفری تکمیل شود، فرد مرتکب به همراه پرونده تنظیم به دادگاه هدایت مى شود. دادرسی دادگاه اگر عمل ارتکابی منتسب به او دانسته و مقتضیات صدور حکم بر مجازات موجود باشد، حکم کیفر را صادر می کند، ولی گاهی دادرسی برای صدور با عللی برخورد می کند که تخفیف مجازات را می طلبد. با توجه به اینکه میزان مجازات باید متناسب با مسئولیت شخص مرتکب جرم تعیین شود و با نگرش به اینکه اصولا میزان مسئولیت مرتکب جرم به اوضاع و احوال و شرایط ارتکاب عمل و بالاخص وضعیت و سوابق خانوادگی، اجتماعی، روحی و روانی مجرم بستگی دارد و اینکه ملحوظ نمودن شرایط فرد توسط قانونگذار امری نا ممکن است، بنابر این اجرای این امر به دادرسی دادگاه محول شده است. منتهی به منظور جلوگیری از اعمال نظر شخصی قاضی در داشتن اختیارات نامحدود، قانونگنار خود چارچوب و اصول کلی را تعیین و اندازه مجازات را با رعایت این اصول و قواعد در اختیار قاضی قرار می‌دهد.

Received: 2010/02/9 | Accepted: 1970/01/1 | Published: 2010/02/9